Windows Live Writer

Jeg kan vel ikke rigtig holde mig tilbage, når alt kommer til alt. Jeg MÃ… også skrive om Windows Live Writer. Det virker til at være ret godt. En konklusion det ser ud til, at flere er kommet til. Meget positivt, at Microsoft for en gangs skyld både fatter at lave et ordentligt værktøj og får den ros, de generelt har lidt svært ved at få i nørdernes verden.

Først og fremmest er det ualmindeligt nemt at installere. Og det finder uden problemer din weblog, hvis du bruger WordPress eller et af de andre store blog-systemer. Desuden fylder det ikke engang 5MB. Det er jo latterligt lidt i Microsoft-regi.

Godt:

 • Nemt at installere på computeren
 • Problemfri genkendelse af weblog(-system)
 • Integration af webloggens design i editoren
 • Billeder er en drøm at arbejde med
 • Det ligner noget vi kender (dvs. Office)
 • Stavekontrol
 • Man kan pinge direkte fra WLW
 • CTRL+S samt autogem (og alle de andre klassiske Office-genveje)

(Lidt) dårligt:

 • Når man gemmer en kladde i WLW, bliver den ikke automatisk gemt som kladde i WordPress. Det er dog meget nemt at gøre manuelt.
 • Kladder gemt i WordPress kan ikke hentes ind i WLW!
 • Man kan ikke lave indlæg til fremtidig udgivelse (dvs. de bliver ikke sendt som udgivelsesklare til WordPress)
 • Mac-folk kan ikke bruge det (kan placeres under “Godt” efter behag ;-) )

Alt i alt: Jeg synes, at Windows Live Writer er bedre og mere brugbar end både ECTO og BlogDesk, som jeg begge tidligere har rost. Word 2007 fik jeg aldrig til at virke, så jeg var skeptisk før jeg prøvede at lave dette indlæg via WLW. Men det er godt og jeg kommer til at bruge det. Ofte!

,