Installér bbPress med “pæne links”

Jeg er ikke helt sikker på, hvorvidt denne post hører hjemme på en blog om WordPress, men da bbPress jo trods alt er »forum software with a twist from the creators of WordPress« (og da René er i gang med en dansk oversættelse) tænkte jeg, at min debut her på WordPress.dk skulle være om at installere bbPress, da jeg selv lige har gjort det 🙂

  • Først henter du bbPress. Mens din browser henter den lille pakkede fil ned, kan du jo passende finde logininformationerne til din MySQL-database frem.
  • Når du har pakket filen ud laver du en kopi af “config-example.php” og omdøber den nye kopi til “config.php”.
  • Udfyld felterne i “config.php” som denne guide foreskriver. Hvis du vil have “pæne” links/URIs skal du sætte “$bb->mod_rewrite” til true.
  • Når du er færdig, gemmer du dine ændringer og uploader “config.php” til din mappe med bbPress.
  • Gå så til www.dinadress.dk/bb-admin/install.php. Hvis du altså har installeret det i www.123test.dk/forum skal du gå til www.123test.dk/forum/bb-admin/install.php.
  • Når du er færdig med installationen, logger du ind som administrator (husk for god ordens skyld at ændre kodeordet til noget du kan huske 🙂 )
  • Når du er logget ind, skal du have genereret noget kode. Det gør du ved at gå til www.123test.dk/forum/bb-admin/rewrite-rules.php
  • Marker al koden, som kommer frem i browservinduet og kopier det ind i en teksteditor (hos mig virkede det perfekt med Notepad++), gem filen som .htaccess og upload filen i din bbPress-mappe.
  • Nu skulle det meget gerne virke således, at adressen på den første tråd på forummet er www.123test.dk/forum/topic/1.
  • Velkommen til bbPress 😀

Og selvfølgelig også stor tak til alle deltagere på WordPress meetup’et herfra!

10 tanker om "Installér bbPress med “pæne links”"

  1. Thomas Silkjær

    Som en lille tilføjelse kan jeg sige at der ligger nogle geniale plugins på bbPress.org, der gør det nemt at bruge samme bruger-database og “er du logget ind”-cookies, mellem bbPress og WordPress.

    Jeg bruger selv bbPress på wiinyt.dk, hvor jeg, meget hurtigt, har oversat lidt til dansk – så glæder mig til en fuld oversættelse! Se også der “pæne links” i funktion, og hvis du opretter en bruger kan du se, at du automatisk er “logget ind” i både bbPress-delen og WordPress-delen, bare du er logget ind, en af stederne.

    For udviklere er det også fedt, da det er nemt at dele funktioner mellem WordPress og bbPress – jeg ser dog frem til at der bliver ryddet lidt op i de muligheder, da der nu er problemer med nogle få ting.

    Svar
  2. Mark

    bbPress er et dejligt forum. Jeg har installeret det for et halvt år siden til min andelsforening med de plugins Thomas nævner.

    Enghave Park Forum

    Det fungerer fint. Samme brugerkonto til forummet og hjemmesiden, som ligger her:

    Enghave Park Net

    Hvad jeg dog ikke har luret endnu, er hvordan jeg forummet lagt ind i hjemmesiden. Sneget ind i temaet (Blix), så at sige. Det er ikke så lige til, men jeg lytter gerne til gode vejledninger.

    Svar
  3. René

    Da jeg for efterhånden lidt for lang tid siden lovede, at jeg snart var færdig med oversættelsen, forsøgte jeg mig også med integration mellem WP og bbP. Brugerdeling osv. gik fint, men jeg gjorde i hvert fald et eller andet forkert. Tror måske jeg skrev forkert i en sti, for den kunne ikke finde temaet.

    Men hvorom alting er: Det skal nok blive et superfedt forumværktøj, når det bliver lavet endnu bedre.

    Godt indlæg, Lars. På helt rette sted med helt rette kategori. Officielt velkommen 🙂

    Svar
  4. Pingback: links for 2007-03-07 at Webmercial.dk: wordpress, weblogs, new media, streaming, film+internet, social media m.m.

  5. Mark

    En oplagt ting at have, hvis man kombinerer WordPress og bbPress er, at seneste indlæg i bbPress havner på en liste i sidebar’en i ens WordPress installation. Atsutane har lavet sådan et plugin.

    Desværre kunne jeg ikke få det til at virke, så jeg kommenterede det og fortalte om mine kvaler. Han lavede en rettelse i løbet af 24 timer. Jeg havde stadig samme problem bare på en anden måde. Det fiksede han og nu virker det perfekt. Der skal justeres lidt, men det er ren css.

    Enden på legen er blev, at plugin’et nu hostes på bbpress.org og at plugin’et på to dage er gået fra version 0.5 til 0.7. Jeg synes, det er ret cool, når en plugin-skaber er så imødekommende og hurtig.

    Svar
  6. Katrine

    [quote comment=””][…] Installer bbPress med ‘paene links’ at WordPress DK (tags: wordpress forum tutorial) […][/quote]
    Hej

    Jeg har just forsøgt at installere bbpress som et eksperiment – og efter de obligatoriske torskefejl i config.php’en lykkedes det sandelig at få det installeret – eller næsten. Jeg kan nemlig ikke logge ind, og linksne på login-siden virker ikke.

    Passworded er copy-pasted, så det er ikke en slåfejl (og i givet fald ville den vel fortælle mig det???)

    Hvad er gået galt?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *