Nykredit vælger WordPress

Nykredit er begyndt at blogge, og det foregår på weblog.nykredit.dk.

Hvad der er mest interessant for os er imidlertid, at de har valgt at bruge WordPress — og så oven i købet den danske version!

Det ses på URL-strukturen, for eksempel

http://weblog.nykredit.dk/taenknyt/weblog/?p=31 

og her er det endegyldige bevis.

Kigger man på adressen til stylesheetet til wp-admin, kan man se, at det er WordPress 2.1.3, de bruger — og altså ikke den nyeste 2.2. Og hvis det er, som det plejer med den slags indviklede WordPress-installationer, er det et helvedes arbejde at opdatere den, men jeg håber dog stadig, at de får opgraderet til 2.2, ikke mindst af sikkerhedshensyn 😉

Men… som med så mange andre af de store drenge, der bruger WordPress (som er open source), så skilter de ikke med det.

Og det synes jeg egentlig er en skam. Dels kunne det give WordPress (og WordPress DK) et boost og vise, at Nykredit bruger open source — noget som open source-miljøet helt sikkert vil blive glade for, og som derfor kunne gavne Nykredits image.

Om ikke andet er det dog stadig glædeligt, at Nykredit har valgt WordPress 🙂

8 tanker om "Nykredit vælger WordPress"

 1. Ricco

  Herligt. Jeg synes ikke det kan skade, hvis du tager kontakt til deres webmoster og gør opmærksom på, at det kunne være fint, hvis de skiltede lidt mere med valget.

  Svar
 2. René

  Hvis jeg kender drengene fra Connecta ret, så har de … hvordan skal jeg sige det … informeret Nykredit om muligheden for at give lidt cred.

  Jeg får lyst til at få mig et nyt slogan: Moneybusiness er monkeybusiness.

  Svar
 3. Nicolai

  Hvordan er “reglerne” i det hele taget med hensyn til kreditering af WordPress? Der er efterhånden længe siden, at jeg kiggede teksten igennem.

  Er det ikke noget med, at man blot opfordres til at give WordPress lidt “gebyrfri” kærlighed?

  Under alle omstændigheder er det fedt, at Nykredit nu har krediteret open source og WordPress.

  Svar
 4. René

  Damn, der sov jeg da vist lige i nogle dage. Havde slet ikke set deres open source-indlæg. Jeg har skrevet en kommentar derovre – håber ikke den blev for skinger, for jeg synes vitterligt, at det vigtigste er, at de blogger – ikke at de bruger WP og ikke at de takker WP. På trods af at det er et gratis værktøj, har de helt sikkert betalt KASSEN for at få det lavet.

  Med hensyn til reglerne, så er der ingen. WordPress er GPL. I codexet står der blot under “Contributing to WordPress“, at man kan hjælpe på følgende måder:

  1. Hjælpe med dokumentation
  2. Hjælpe med at oversætte
  3. Hjælpe i forumet
  4. Hjælpe på IRC
  5. Hjælpe med udvikling/testing/rettelser
  6. Indsætte et link på sin side
  7. Donere nogle penge

  I LæsMig står der:

  Spred kærligheden

  WordPress har hverken en marketingskampagne til mange millioner eller kendte sponsorer. Men vi har noget, der er endnu bedre — dig. Hvis du er glad for WordPress, må du meget gerne opfordre en ven til også at bruge det. Du kan eventuelt installere det for en ven, der ikke ved helt så meget som dig. En anden måde at hjælpe på, ville fx være at skrive til en mediejournalist, der går og overser os.

  Svar
 5. Pingback: Statsministeren blogger! at NielsChristianNielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *