Spamfilterfridag

Langt ord. Som du efter al sandsynlighed aldrig har set før. Eller tænkt. Men ikke desto mindre foreslår Jesper Rønn-Jensen, at vi den 15. december holder spamfilterfridag. Det vil sige, at vi slår alle vore spamfiltre fra for at gøre det åbenlyst, hvor irriterende spamkommentarer er. Og for at se, HVOR hjælpsomme Akismet, Spam Karma 2, Bad Behavior osv. egentlig er.

Selv om jeg ikke er i nærheden af Jespers over 500.000 (!!!) spamkommentarer (her på stedet har Akismet fanget knap 7.000 og på min egen blog lidt over 95.000 spamkommentarer), så irriteres jeg stadig grænseløst over dem. Derfor synes jeg faktisk, at det er en irriterende god idé. Og godt irriterende, dog.

Problemet med valg af dato er, at det er dagen efter Store Julefrokostdag, så vi må se, om jeg husker det. Initiativet er fint, og det skal blive spændende at se nogle blogindlæg om, hvor meget tid, der rundt omkring i verden skal bruges på manuel sletning af kommentarer.

Se brugsanvisning i Jespers indlæg.

9 tanker om "Spamfilterfridag"

 1. Ulf

  Kald mig kylling, men det kan jeg altså ikke få mig selv til – hvis ikke det var for Akismet, ville jeg snart drukne i spam. Jeg kan godt se ideen i at vise hvor galt det kunne gå, men dels har jeg svært ved at se den positive effekt af det (spammerne stopper jo ikke) og dels har jeg ikke lyst til manuelt at skulle fjerne skidtet bagefter.

  Hvis man slår sin spambeskyttelse fra, skal man også huske at slå sit DoFollow-plugin (eller lignende) fra samtidig, så de slemme spammere ikke får højere rang i Google af deres anstrengelser.

  Svar
 2. René Forfatter

  Den positive effekt er øget fokus på spambekæmpelse. Det synes jeg er rigeligt grund i sig selv. At jeg så selv skal slette kommentarer er helt ok – taget i betragtning af den enorme hjælp jeg får til daglig via helt frit tilgængelige og gratis plugins, som ikke altid får den respekt de burde få.

  Og ja, deaktiver DoFollow og lignende. Drop blacklisten osv. Som skrevet: Find hele opskriften hos Jesper.

  Svar
 3. Ulf

  Naturligvis er det al ære værd at skabe mere opmærksomhed omkring det fremragende stykke arbejde som Akismet og co. gør for en, men som en på Akismets blog siger: “don’t think I’d voluntarily remove spam protection. That seems a bit like having unprotected sex to illustrate how much better protected sex is.”
  Hvis formålet er øget respekt for / opmærksomhed omkring spamværktøjerne (hvilket jeg er helt med på), vil jeg hellere vise stats for mine spamplugins på min side eller skrive et indlæg om det store stykke arbejde de gør.

  Jeg missede at Jesper omtalte DoFollow, men jeg var også mest koncentreret i starten af hans indlæg.

  Svar
 4. René Forfatter

  Pointen er jo netop, at man ikke ved, hvor meget tid eksempelvis Akismet sparer en for at bruge på at slette kommentarer. Det er selvfølgelig nemt nok at finde ud af, hvor mange kommentarer Akismet har nappet, men jeg aner faktisk ikke, hvor lang tid jeg skulle have brugt på at slette de 102.000 kommentarer selv. Lang tid er mit bud 🙂

  Svar
 5. Ulf

  *The penny drops*

  Jeg synes stadig det er for besværligt – der er for mange ting jeg skal huske at slå fra og til (udover Jespers liste er der bl.a. mine IP-blokeringer i .htaccess) og så er der al spam’en, der skal slettes bagefter, som alt i alt gør at jeg passer (for denne gang i al fald), men tager hatten af for dem, der forsøger.

  Prøver du på din blog?

  Svar
 6. René Forfatter

  Hvis jeg husker det, gør jeg. Min indre masochist trænger til et irritationsspank. Og så vil jeg meget gerne bidrage til lidt statistik. Håber vi bliver en del, der gør det, så man kan få et dækkende billede…

  Svar
 7. Ricco

  Med hundredetusinder spamkommentarer synes jeg det er modigt at ville deaktivere filteret for en dag. Al respekt for det. Hos mig har Akismet fanget den svimlende sum af 109 spamkommentarer på seks måneder – og aldrig ramt ved siden af…

  Men hvis øjne er det man vil åbne? Jeg er udmærket klar over, at Akismet sparer mig for megen stress og tidsspilde, og var Akismet en hund, ville jeg klappe den. Mine læsere bruger ikke nødvendigvis Akismet (eller skriver selv, i det hele taget), og de vil måske ryste lidt på hovedet over de mærkelige kommentarer, der kommer, eller de vil måske ligefrem mene, at bloggen er useriøs og ude af kontrol.

  Svar
 8. René Forfatter

  Hvis man læser din blog, læser man vel også det indlæg, du laver forud for spamfilterfridagen, hvor du forklarer, hvad der foregår?

  Jeg ved ikke lige, hvilke øjne man vil åbne, men dybest set vel vore egne. Og igen: Det handler ikke om at indse, at det er fedt at have et spamfilter. Det er vi ganske givet alle klar over. Pointen er lige så meget, at indse, hvor meget arbejde, spamfiltrene sparer os for. At sende læsernes fokus i retning af hvor allerhelvedes irriterende og helt igennem formålsløst kommentarspamming er, er ikke noget negativt i min bog.

  Dog er det lidt synd for de få mennesker, der abonnerer på kommentarfeeds 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *