WordPress 2.3.2 på dansk og nyt site

Så er der igen en sikkerhedsopdatering. Nu hedder den nyeste version af WordPress derfor 2.3.2. Det er en af de vigtige, så sørg for at få opdateret hurtigst muligt. Nej, vent. NU!

Vigtigst af alt er der blevet opdaget et hul, som gør det muligt at se kladder, selv om man ikke er logget ind.

Men for at komme til det måske allervigtigste ved dette indlæg: Vi har (langt om længe) fået et søstersite på wordpress.org, hvor jeg vil lægge download-links osv. for eftertiden. Nu har vi ikke bare en side med den officielle oversættelse, men en officiel side. Hvadsigeriså? 🙂

Husk derfor for eftertiden adressen da.wordpress.org. Måske det engang bliver udbygget til at være hjem for vores forum også. Det er endnu ikke helt klart. Jeg ved derfor endnu ikke helt, hvordan fordelingen mellem de to sites skal være. Blandt andet kan jeg ikke helt finde ud af, om jeg skal dobbeltposte på de to blogs eller hvordan det skal klares. Det må tiden vise.

Nåmenaltså. Fik I den? Gå nu til da.wordpress.org og hent WordPress 2.3.2 på dansk. Den er ny. Den er sprød. Og den lukker et hul i dit software. You want it! Der er opdateringsinstruktioner i den nye blog – du finder den allernederst på da.wordpress.org (husk i øvrigt at tilføje den i din feedreader).

26 tanker om "WordPress 2.3.2 på dansk og nyt site"

 1. spiri

  Nice 😀 Ville det ikke være bedst bare at bruge da.wordpress.org-bloggen, og så lade wordpress.dk redirecte til da.wordpress.org? Forummet kan jo sagtens blive liggende på wordpress.dk alligevel.

  Jeg synes i hvertfald at to blogs er noget rod :).

  Svar
 2. Pingback: Overskrifts underskrift » Dansk Wordpress på det officielle site

 3. René Forfatter

  @Spiri: Det er for så vidt rigtig nok, men der er ikke ret mange af de indlæg, vi har her på siden, der vil høre hjemme på da.wordpress.org. Sidstnævnte har kun jeg adgang til (og sådan har jeg tænkt mig, at det skal blive ved med at være) og bør være forbeholdt officielle meddelelser – det vil sige nye udgivelser. Med andre ord en dansk udgave af http://wordpress.org/development/.

  Snak om danske firmaer, politikere osv. der bruger WordPress hører på ingen måde hjemme på det officielle site, så spørgsmålet er mere om vi skal lave en planet her i stedet for en egentlig blog – det vil sige lidt som http://planet.wordpress.org. Dobbeltposting kommer ind i billedet, når der kommer nye udgaver – som indlægget her og det på da.wordpress.org.

  Dog vil flere af de steder, der ville blive hevet ind i omtalte planet alligevel også nævne nye udgivelser, så en form for dobbeltposting er nok uundgåelig. Og heldigvis er den også ret ligegyldig 🙂

  Svar
 4. Lars K Jensen

  Hvis en planet ikke er for krævende, så bakker jeg op om en løsning, hvor vi både har da.wordpress.org og beholder WordPress.dk til tips & tricks plus spas.

  Altså

  En blog til releases (da.wordpress.org)
  En blog til alt det andet (wordpress.dk)

  Så ved folk også, hvor de skal finde hvad, og det bliver nemmere at adskille, når da.wordpress.org-bloggen KUN omhandler releases.

  Anyway, det var mine 2 cents…

  // Lars

  Svar
 5. René Forfatter

  Sådan bliver det også. Men som enhver anden blog, der handler om WordPress, vil vi selvfølgelig også skulle nævne nye udgivelser. Derfor en slags dobbeltposting. Ikke indhold i selve indlæggene, men ikke desto mindre bliver det noget med, at jeg skriver om nye udgivelser to forskellige steder til sådan ca. de samme mennesker.

  wordpress.dk startede ud som en planet, men det var egentlig ikke nogen særlig god løsning, jeg fik sat op dengang. Desuden er der ikke supermange, der skriver ret meget (dvs. med forholdsvis høj frekvens samme sted) om WordPress på dansk rundt omkring. Eller hvad?

  Svar
 6. spiri

  Det lyder ganske fornuftigt René! Kunne man evt. hive de seneste indlæg fra da.wordpress.org ind i sidebaren her på sitet eller noget? Ville det ikke give mening?

  Svar
 7. Pingback: Nyt om dansk WordPress: da.wordpress.org, wordpress 2.4, 2.5 og danske WordPress-møder

 8. Pingback: New Media + IT » WordPress DK now finally at da.wordpress.org

 9. Pingback: WordPress Tips

 10. Kirsten Marie

  Eh… Jeg er stadig ret grøn på det her WP-noget. Når nu jeg opdaterer til 2.3.2, hvad sker der så? Bliver mit fine, nye, hjemmestrikkede tema for eksempel overskrevet? (jeg har ændret lidt farver og sådan i default-temaet, men ikke ændret filnavnet eller noget) Skal man gøre noget?

  Ydmygst, Kirsten Marie

  Svar
 11. Madzzoni

  Godt Nytår til jer her og tak for opdateringen 🙂

  Har netop opdateret til 2.3.2 og håbede at det ville få “drag & drop” funktionen med widgets til at fungerere, – men det virker stadig ikke. Der sker ingenting, andet en markering af boxene – er det kun mig der har dette problem. Har prøvet med flere browsere uden held.

  Tillykke med det nye DK WP site, godt gået Rene 🙂

  //madzzoni

  Svar
 12. Pingback: Nyt officielt WordPress DK site.

 13. Niels MLP

  Jeg har ikke fulgt med her længe nok til at sige noget kvalificeret om, hvorvidt der er god mening i at dele op i to blogs, dobbelt-poste osv. Men lige nu hedder de begge “WordPress DK” i min feed-reader – det vil under alle omstændigheder være godt at give dem forskellige navne. Ville det ikke?

  Svar
 14. René Forfatter

  @Kirsten Marie: Den slags hører egentlig hjemme i supportforumet, men ja, du bør ændre navnet på mappen (dvs. fra “default” til “bibliomani” eller lignende).

  @Madzzoni: Mærkeligt, at det ikke vil fungere – men nej, der er ingen ændringer i widgets i denne omgang. Næste gang, dog.

  @Niels MLP: Jeg ved det godt (bliver selv forvirret, når jeg får e-mails om nye af kommentarer og ikke helt ved, hvor det er henne 🙂 ). Har du en god idé til, hvad vi skal kalde dem? Måske bare beholde “WordPress DK” og simpelthen kalde den anden for “da.wordpress.org”?

  Svar
 15. René Forfatter

  Jeg har desværre ikke rettigheder til at ændre det på da.wordpress.org, så denne blogs navn er nu ændret til WordPress.dk. Forskellen skulle være åbenlys; den konceptuelle semantiske ændring ikke-eksisterende 🙂

  Svar
 16. Madzzoni

  @Lars: Nej slet ikke… det virkede heller ikke før jeg aktiverede diverse plugins… Ved der var en fejl i tidligere ver., hvor man skulle ændre i widgets.php, men det burde ikke gælde her!

  Svar
 17. Erik Cederstrand

  Jeg bruger FreeBSDs pakke-system til at opdatere WordPress. Derfor får jeg den “internationale udgave” af ordpress. Er der nogen, som kan give en kort howto til at fordanske dn internationale? Jeg er nået til at smide den generelle da_DK.mo i wp-content/languages, og kubricks da_DK.mo i wp-content/plugins/default. Admin-siden bliver oversat, men der Kubick fanger ikke den danske oversættelse.

  Er der andre ting jeg skal gøre?

  Svar
 18. Martin

  Når jeg instalere den nye wordpress er instalationen på dansk, med sitet + admin modul er alt sammen engelsk, der intet tegn på det en dansk wordpress er der tale om en fejl et sted i den danske version.

  Svar
 19. Pingback: WordPress DK — WP Tema Tester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *