IntenseDebate vælter verden

Image representing IntenseDebate as depicted i...
Billede fra CrunchBase

Endelig er udviklingen kommet til kommentarerne. Jeg har i et stykke tid tippet på Disqus (Disqus WordPress-plugin) som vinderen af kapløbet mellem dem og IntenseDebate (IntenseDebate WordPress-plugin) og min tidligere favorit, coComment (coComment WordPress-plugin). Alle tre er kommentarsystemer, der  ligger et andet sted end selve bloggen. Det vil sige, at alle kommentarer på bloggen bliver synkroniseret med en server, hvor kommentarerne så ligger.

Det betyder, at man kan samle sine kommentarer et sted – og du kan følge andres kommentarer. Desuden har der i et stykke tid været flere muligheder med disse sstemer, end der var indbygget i eksempelvis WordPress.

Disqus har via Mashable annonceret Social Media Comments, Facebook Connect og Seesmic-understøttelse. Det vil sige, at man i kommentarstrømmen ikke kun får klassiske trackbacks fra blogs, men også trackbacks fra Twitter, Flickr, Digg osv. Det er satans smart. Man kan også logge ind via Facebook. Og man kan skyde en hurtig video via Seesmic. Med andre ord, er Disqus på vej til at råde over internettets komentarer. Eller hvad?

Men nej, sådan bliver det måske ikke alligevel. Efter at firmaet bag WordPress (og blandt andet Akismet, Gravatar og PollDaddy), Automattic, har købt IntenseDebate, ser det ud til, at det er der, det hele sker. I dag annoncerede de nemlig, at de nu understøtter plugins. De lagde ud med Seesmic (lige som Disqus), PollDaddy, Smileys og YouTube-videoer. Men som det jo normalt er i Automattic-regi, så er det åbent for andre. Så lur mig om ikke der om meget kort tid er nogen, der har lavet et Facebook Connect-plugin til IntenseDebate også. Og et Social Media Comments-plugin. Og så videre og så videre.

Jeg er så overbevist om, at vi er på vej ind i et nyt kommentar-paradigme nu, at jeg har aktiveret det her på bloggen med det samme. Brug det. Nyd det 🙂

9 tanker om "IntenseDebate vælter verden"

 1. fiskeben

  Jeg bruger IntenseDebate og har gjort det i et stykke tid – selvom jeg ikke helt kan se hvad fa**** jeg egentlig skal bruge det til. En artikel om fordelene med tredjeparts-kommentarstyring og hvordan det hele fungerer havde jeg personligt sat pris på.
  En stærkere forbindelse med Twitter og lignende har jeg troen på. Jeg kan levende forestille mig relaterede tweets dukke op som en del af kommentarstrømmen. Mmm… sammensmeltning af services.

  Svar
  1. René Forfatter

   Jeg har netop også brugt både coComment, senere Disqus og senere igen IntenseDebate uden at se den helt store fidus. Men nu tror jeg sgu på det. Især fordi de efterhånden er så dygtige til at synkronisere i stedet for at overtage kommentarerne. Dermed taber man ikke noget på det.

   I stedet vinder man allerede nu

   1. YouTube-integration
   2. PollDaddy-integration
   3. Seesmic-integration
   4. moderation via e-mail
   5. mulighed for at følge andres kommentarer på tværs af blogs
   6. kommentator-ratings på tværs af sider
   7. OpenID-integration
   8. synkronisering med kommentarer på friendfeed

   Og fra nu af vinder vi sikkert hver dag, når pluginudviklerne først kommer i gang. Her tror jeg først og fremmest vi kan se frem til Viddler, Facebook Connect og Twitter-goodness.

   Og indsatsen går på tværs af platforme. Der udvikles ikke plugins til WordPress, men til et kommentarsystem, som også allerede virker med eksempelvis Blogger og TypePad. Verden har vundet. Og den enkelte bruger har helt sikkert ikke tabt noget.

   Svar
   1. fiskeben

    Jeg tror du er inde på noget. Selv har jeg ikke aktiveret alle funktioner i IntenseDebate, men jeg tror sgu bare jeg kaster mig ud i det.

    Svar
 2. René Forfatter

  De har også lovet, at internationaliseringsprojektet snart får lidt vind i sejlene. Indtil da må vi leve med den engelske udgave…

  Svar
 3. Pingback: IntensDebat på dansk « WP - tips, temaer og plugins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *