Domænerod

Jeg skal have hjælp af jer, de danske wordpressere, igen. Vi har aldrig selv haft kontrol over domænet, wordpress.dk, som ejes af Per Søderlind. Han har dog været så venlig at udlåne det til os i snart 5 år. Det har ikke været uden problemer, men vi bør stadig være meget taknemmelige. Tanken var dengang at lave et fællesnordisk samlingssted for WordPressere. Sådan gik det ikke i første omgang, og jeg anser det derfor som ret naturligt, at vi snart selv overtager domænet. Enten mig, eller en af de meget aktive forumfolk. Det er såmænd ikke væsentligt. Det skal blot være en, der er en del af det danske WordPress-community. Synes jeg.

Nu har Per Søderlind ikke betalt for domænet. Jeg kontaktede ham igen for et par dage siden, men har (som det har været tilfældet det sidste års tid) ikke fået svar. Frank har været så snarrådig og fået dk-hostmaster til at åbne for adgangen til siden igen. Men jeg har talt med dem, og de siger, at det ikke bliver ved med at være åbent, hvis det ikke bliver betalt. Vi har derfor tre muligheder:

 1. Vi kan betale for domæne og bøde og sørge for at sitet forbliver åbent. Per Søderlind vil blive ved med at eje det, men går måske en dag med til at overdrage det til os (den hurtige og sikre løsning).
 2. Vi kan igen og igen minde Per Søderlind om betale. Per Søderlind vil blive ved med at eje det, men går måske en dag med til at overdrage det til os (mellemløsningen, som kan gå begge veje).
 3. Vi kan håbe på, at Per Søderlind ikke betaler. Vi kan derfor overtage domænet om knap tre måneder. Sitet vil være nede i et par måneder i mellemtiden (den langsigtede løsning).

Hvad skal vi gøre?

17 tanker om "Domænerod"

 1. Steffen Jørgensen

  Jeg stemmer for, at han ikke betaler, og én fra communityet på sigt overtager domænet.
  Jeg overtager det gerne, og stiller det til rådighed – i stil med den måde som det kører på i dag (bare med en dansk wp’er bag rattet).

  Svar
 2. Martin Pihl

  Få det betalt nu og få det ud af verden. Det er sådan et lille beløb, og det er ikke nedetid på sitet værd.

  Begynd derefter en proces på at skifte ejerskab på domænet. Hvis han ikke vil gøre det frivilligt, så er jeg ret sikker på at det danske domæneklagenævn, vil dømme ejerskabet på jeres hænder.

  Men det vil hverken være fedt for jer eller for Per, så prøv at få en mindelig løsning på overdragelsen.

  Svar
  1. René Forfatter

   Det er jo netop det, vi helst vil. Men når vi ikke kan få fat på ham, er overdragelse jo desværre ikke en mulighed. Umiddelbart, i hvert fald. Og nej, det er af gode grunde ikke et spørgsmål om penge.

   Svar
 3. henrik hammer berthelsen

  I har måske allerede diskuteret emnet, men reelt bør vi ikke bruge “wordpress” i domænet, da det er Automattic trademark. Jeg kan tage fejl, men der er vist heller ikke noget der hedder “officielle nationale WordPress hjemmesider”, eller?

  Mit forslag: køb nyt domæne og sæt “wordpress.dk” til at redirigere til det nye domæne.

  PS: wordpress.de redirigerer til de.wordpress.com, og nordmændene er flyttet ind på no.wordpress.com. Er der basis for en officiel indflytning på dk.wordpress.com ?

  Svar
  1. René Forfatter

   Det indgår så absolut i overvejelserne. Forum-integrationen på .org har længe været ikke-eksisterende, og er nu oppe på at være eksisterende, men dårligt eksekveret.

   Gammel udgave: Klik på “Forum” under http://de.wordpress.org og du bliver sendt til http://forum.wordpress-deutschland.org/.
   Ny udgave: Klik på “Tukifoorumi” på http://fi.wordpress.org/ og du bliver sendt til http://fi.forums.wordpress.org/. Hvor hovedmenuen er HELT skæv.

   Men ja, der har været helt åben kommunikation på polyglot-listen om, at de lokale oversættelsessider benytter wordpress i domænerne. Det har aldrig været et problem.

   Svar
 4. Frank

  Jeg kan næsten ikke bære, at domænet skal ligge stille flere måneder. Men ved nærmere eftertanke, har jeg valgt denne løsning alligevel. Den er sikker og uden træls og evt. spildt arbejde.

  Vi kan ikke redirecte wordpress.dk til andet domæne, da wordpress.dk vil være inaktivt/deaktiveret imens. Vi han henvise til andet domæne, så længe wordpress.dk er åbent. Hvis du har en ven/fætter hos DK-Hostmaster, kan de måske overtales til at lave en pegepind “bagom” 🙂

  Svar
 5. Thomas Clausen

  Hvad med at twitterspamme Per, på den gode måde 🙂 Vi kan jo også sende ham Old-school breve til Frikirkegata 6, 4950 Risør, Norge
  Eller måske ringe til ham på: +47 37 15 37 90

  Hvis han har ladet “os” låne domænet i tre år, så kan jeg da ikke forestille mig, at han ikke har lyst til at sælge det til communitiet.

  Let the spamming commence…

  Svar
 6. Gutte

  Håb på at Per Søderlind ikke betaler og så ellers have et midlertidigt domæne. Så vi fortabte nybegyndere stadig har et sted og stille de velvidene mennesker spørgsmål! 🙂

  MVH Anders

  Svar
 7. René Forfatter

  Jeg har i dag fulgt de færrestes råd og betalt regningen (som selvfølgelig skulle betales kontant hos dk-hostmaster; de må altså være de mest analoge domæneadministratorer i denne verden). Per Søderlind har kontaktet mig og sagt, at han vil overdrage domænet til mig. Dermed håber jeg, at vi alle er glade. Jeg er i hvert fald.

  Tak for lån til Per!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *