Kongen er død. Længe leve kongen!

Det måtte jo komme. Jeg dropper tovholdertjansen for WordPress i Danmark. Ikke kun fordi jeg bor i Mozambique – det ville dybest set ikke være noget større problem – men mest af alt fordi jeg i flere år ikke har haft mulighed for at bruge den tid på det, jeg gerne ville og som det ekstremt levende community i Danmark fortjener. Især meetups og forumet har givet WordPress en prominent placering i Danmark, men jeg må også indrømme, at begge dele har nogle år på bagen, og at begge dele har levet højt på alle andres store indsatser. Nu er Brian Brandt og Mark Thomas Gazel ved at arrangere WordCamp, og det ser jeg som en opportun lejlighed til at give guide-paraplyen videre.

Den klart største bidragyder i forumet er selv samme Mark Thomas Gazel, som oven i købet har været med fra sådan ca. starten. Og han har uden tvivl ydet en langt større indsats gennem årene end jeg ville kunne gøre på 20 år her på WordPress.dk. Heldigvis for WordPress og heldigvis for alle bloginteresserede i Danmark har han sagt ja til at overtage tovholdertjansen.

Mark er som sagt i øjeblikket ved at arrangere WordCamp Denmark og får hermed også fornøjelsen af resten af WordPress DK-porteføljen, som består af da.wordpress.dk, wordpress.dk og vores Twitterprofil. Disse tre kommunikationskanaler dækker over oversættelserne af WordPress (Web, iPhone, Android, Blackberry), bbPress og BuddyPress, supportforumet, oversigt over danske temaer og plugins samt dansk dokumentation. Han skal desuden også stå for at arrangere meetups og kommende WordCamps. Med andre ord skal han ganske givet have noget hjælp.

Og her kommer vi til dig, kære WordPress.dk-læser. Du skal nu overveje, om ikke du skulle give en hånd med. Mark kan måske selv overskue det hele, men hvis han pludselig efterspørger hjælp, kunne det være fedt, hvis dem, der har lysten til at hjælpe, allerede har overvejet, hvad man ville kunne hjælpe med. Du har listen ovenfor – hvor kan du hjælpe?

Det har hele tiden været min forhåbning, at alt, hvad der er relevant i dansk kontekst om WordPress ville blive samlet et sted. Jeg har lavet WordPress.dk for at hjælpe alle de danskere, der ikke kan manøvrere rundt på engelsksprogede sites og jeg synes, at de fortjener al den hjælp, de kan få, på ét sted. Der er efterhånden kommet en del andre rigtig gode danske sites om WordPress, og det er selvfølgelig en kæmpestor gevinst for alle. Dog håber jeg blot, at ejerne af disse sites vil blive ved med at hjælpe flittigt i vores supportforum, for det er nogle af de dygtigste wordpressere der er her i landet. Tak for indsatsen folkens. Bliv ved med at hjælpe danskerene, open source-verdenen og i særdeleshed WordPress!

Jeg selv vil selvfølgelig stadig være at finde blandt WordPress’ største fans og forhåbentlig stadig skrive nogle få indlæg nu og da både her på bloggen og i forumet. Men åbenlyst kun under den forudsætning, at Mark giver mig lov til at beholde rettighederne til den slags 🙂

Happy blogging!

PS.: Undskyld jeg kalder mig selv “Kongen” i titlen. Det var mere for at få lov til at kalde Mark det. Marky Mark Snizzle-Gazel, King of WordPress DK. BOOM. 🙂

9 tanker om "Kongen er død. Længe leve kongen!"

 1. Ricco

  Mange tak for indsatsen du har gjort så langt. Uden at vide meget om det, så tror jeg godt vi kan sige, at den danske oversættelse af WordPress er en af de bedste og mest grundige af sin slags i verden, og det er utvivlsomt din fortjeneste langt hen ad vejen.
  Held og lykke videre i Moz og med dine andre projekter!

  Svar
 2. René Forfatter

  Fanks bois (under forudsætning af, at “Grateful” er en boi. Hvis ikke: Fanks peeps).

  Svar
 3. Tore Vesterby

  *takker, bukker og kaster hatten i luften*

  Du har været en fantastisk tovholder, René. Uden dig ville WordPress på dansk sgu’ ikke ha’ været så hyggelig.

  Og velkommen, Mark. Det bliver fedt at se, hvordan du tryller!

  p.s. ja, jeg er bagude i min RSS-læsning.

  Svar
 4. René Forfatter

  Det var ikke Mark, men mig, der var skyld i den misere. Og jeg har først fattet det nu. Men det ruller igen 🙂

  Og tak og selv tak, Tore og John.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *