WordPress 3.0 – bliver en smule forsinket på dansk

Så kom WordPress 3.0 endelig. Personligt opdagede jeg det ca. 19.10 den 17/6.

Jeg gik straks i gang med at se, hvordan jeg kunne få den frigivet på dansk. Takket være de mange aktive bidragydere ligger den danske oversættelse klar på GlotPress. Så langt så godt.

Øvelsen nu er at få ‘bygget’ en pakke med installationsfilerne og den danske oversættelse. GlotPress spiller nemlig sammen med da.wordpress.org.

Jeg kan sagtens bygge pakke, men det er ikke de rigtige filer, der kommer med. Så derfor har jeg ikke udgivet den. Når den er udgivet så ryger den ind i autoopdateringsfunktionen, hvilket jo normalt er sejt. Bare ikke når det ikke er den nye oversættelse, der kommer med. Og den havner jo samtidig til download i den orange kasse på da.wordpress.org.

Jeg lægger pres på GlotPress-folkene og ser om det kan lykkedes.

I mellemtiden mangler der en del oversættelse af WordPress Multisite. Det er på en måde en del af pakken og på en måde ikke. Det er kun når du bruger multisite, du bruger den del. Og det burde ikke være betyde noget for den oversættelse, der ligger. Jeg kan dog heller ikke udelukke det.

Men for at gøre en lang historie kort, så burde en dansk WordPress 3.0 pakke snart udkomme.

20 tanker om "WordPress 3.0 – bliver en smule forsinket på dansk"

 1. solsikkehaven

  Multisite er en del af den danske pakke (og skal vi betragte som en del af denne fremover), selvom der ikke er mange der bruger den. Det vil jo være lidt det samme som at undlade at oversætte alt omkring “comments”, fordi ikke alle bruger kommentar systemet på deres hjemmeside.

  Godt arbejde – håber du snart får helt styr på det hele 🙂

  Svar
  1. Mark Thomas Gazel Forfatter

   Der er bestemt intet, vi skal undlade at oversætte. Jeg så bare gerne, at de brugere, der ikke bruger multisite, kom i gang med den danske WP 3.0 med det samme.

   Vi er jo lidt bagud, fordi 3.0 er en ret stor release og Multisite kommer oven i. Og derefter er der jo WordPress for Android, core plugins osv. Vi må bare klø på.

   Svar
 2. Pingback: ZeroCrash.dk » Blog Arkiv » ZeroCrash – got life?

 3. Peter

  Venter som jer andre også på WP3.0. Kiggede et smut in på GlotPress for at hjælpe med oversættelsen. Kan det passe, at der er 206 sider der mangler oversættelse? Hvad er tidshorisonten?

  Svar
  1. Mark Thomas Gazel Forfatter

   De 206 sider er alle strengene i WordPress. De er klar.

   I Multisite mangler der ca. 305 tekststrenge.

   Jeg arbejder på højtryk på en dansk release af 3.0. Dog uden Multisite på dansk.

   Det er bare lidt opad bakke, da GlotPress spiller sammen med svn-repositoriet og der er par filer der, der både skal placeres rigtigt, oversættes og så vil jeg gerne lige testinstallere den pakke, der kommer ud af det.

   Tidshorisonten er to til tre dage. Hvis alt går vel.

   Svar
 4. Pingback: Ny WordPress 3.0 – snart også på dansk! — madzzoni's Blog

 5. Pingback: WordPress 3.0 kompatible temaer til din webside. — WP Tema Tester

  1. Frank

   Ja, godt kæmpet af alle!

   Jeg synes dog det er problematisk, at man igen igen skal lede i kommentarerne, for at læse denne kæmpe nyhed. Efter min mening bør man blive opdateret med nyheder af denne karakter ved udelukkende at se den øverste del af forsiden, uden at klikke videre på links og kommentarer. Der være en aktiv propagandaminister for forsiden.

   /Frank

   Svar
   1. Mark Thomas Gazel Forfatter

    Jeg er helt enig og derfor er der en officiel lancering på forsiden nu. Den var klar.

    Hvis jeg skal tjekke ‘Automatisk opdatering’, så bliver jeg nødt til at frigive pakken først. Det kan ikke være anderledes. Ergo må mit indlæg udkomme efter man faktisk kan hente filen (hvis man er vågen).

    Grunden til at du skal lede i kommentarerne er selvfølgelig, at det er endnu hurtigere end de officielle kanaler, så at sige. Det er hurtigere end at skrive et nyt indlæg i hvert fald. Og bliver jo tydeligvis læst.

    Jeg overvejede at skrive endnu et ‘Version 3.0 på vej’-indlæg, men kunne ikke finde på noget nyt at skrive, og jeg *var* tæt på målet.

    Svar
 6. Morten Mosgaard

  Jeg har nu opdateret de to første blogs med den danske 3.0 – og har endnu ikke oplevet nogle fejl eller mangler. Så jeg vil bare tilknytte mig “Godt kæmpet Mark”.

  Svar
 7. Hans

  Hejsa…tak for det flotte arbejde…
  Jeg har nu installeret en helt frisk 3.0 men jeg undrer mig over at hele dashboardet og sitet stadig er på engelsk? Jeg har downloadet via linket på forsiden herinde og den skulle jo være på dansk. Er det mig der har gjort noget forkert eller skal DANSK aktiveres et eller andet sted (plejer det nu ikke at skulle)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *