WordPress og bbPress bliv ét

bbPress som plugin til WordPress skrider godt frem

WordPress og bbPress bliv ét

WordPress og bbPress bliv ét


Jeg sidder for tiden og leger lidt med den seneste Release Candidate af WordPress og bbPress som plugin (man kan hente det i bunden af den side som jeg linker til). Der er endnu ikke nogen frigivelsesdato for plugin’et, men at dømme fra det jeg har set indtil videre, så må det snart komme i beta…

Jeg er overrasket over hvor godt det fungerer. bbPress folkene har lavet et child-theme til twentyten, så man med stadard-temaet (som vi også bruger her på WordPress.dk), kan sætte det hele op på 5-10 minutter.

Kan jeg flytte mit eksisterende forum over nu?

De har ikke kigget på disse muligheder endnu. Men når de kommer tættere på release, så bliver det helt sikkert muligt, at flytte i hvert fald bbPress stand-alone (og forhåbentlig også php-fusion som jeg har fornøjelsen af at bruge på et andet domæne).

Hvad skulle det gode ved at bruge et plugin være?

Brugerstyringen, som tidligere har været noget bøvlet at integrere er helt smertefri, da man kører på det eksisterende setup uden at skulle koble de to installationer, som man skal i dag.

Der bliver brugt custom post-types til forumer, indlæg og svar. På den måde bygges der simpelt ovenpå WordPress’ eksisterende posts.

Men måske vigtigst af alt, så kan du lige pludselig bruge alle WordPress plugins, til at udvide funktionaliteten af WordPress. Det bliver gangske skønt, når vi kan det.

Kommer WordPress.dk også til at skifte over?

Uden at have talt med Mark om det, så kan jeg ikke forestille mig andet end selvfølgelig skal WordPress.dk også bruge det når det er modent.

8 tanker om "bbPress som plugin til WordPress skrider godt frem"

 1. Margrethe Mogensen

  Hej. Jeg er ramlet ind i det problem, at jeg har betalt en for at lave min hjemmeside, og nu er vi uenige om noget helt andet, så vi snakker ikke sammmen mere. Nu er det at jeg gerne vil ind og lægge billeder og tekst til på min side, men kan ikke komme ind, da jeg skal bruge et brugernavn og et kodeord, hvordan får/opretter jeg det. MVH Margrethe

  Svar
  1. Mark Thomas Gazel

   Du må nok spørge vedkommende, der har lavet siden, om at få et brugernavn og en adgangskode.

   Ellers må du spørge i forummet, hvordan du kan få ændret koden via databasen. Det kræver dog at du har alle oplysningerne fra din udbyder om adgang til kontrolpanel, ftp, MySql osv.

   Svar
 2. Mark Thomas Gazel

  Ja, bbPress som plugin skal naturligvis føres lige over i den nuværende WordPress-installation på wordpress.dk. Brugertabellen i forummet og WordPress er allerede integreret og har været det fra første færd.

  Jeg glæder mig meget til, at forummet integrerer sig smukt med Twenty Ten og ikke længere ligner og virker som en seperat installation.

  Svar
 3. Andrè Hjelm

  Hej Thomas.

  Lige en tak til Mark for hans hurtig svar på bloggen. Jeg har prøvet og upload plugin men kan ikke få det til og virke, hverken i Twenty Ten 1.1 eller andre af min sidder. Fejlen = The plugin does not have a valid header. Jeg er ny wordpress samt bbpress bruger, så har brug for lidt hjælp.

  Mvh
  Andrè

  Svar
  1. Mark Thomas Gazel

   Hvad var løsningen?

   Med tiden vil det passe til alle temaer. Som jeg ser det, så minder pluginudgaven af bbPress om en slags indlæg med strukturerede kommentarer. Så der udvikles nok en bbPress skabelon/template til at håndtere den slags. En skabelon, som vil være en del af alle temaer ligesom index.php, archive.php, single.php osv. Umiddelbart tror jeg det virker i alle temaer. Det er bare ikke sikkert, at det vil stå særligt pænt.

   Svar
 4. Andrè Hjelm

  Hej Mark.

  Løsning er! Den mappe man downloader i zip = branches/ plugin/bbp ect …
  Hvis man uploader hele mappen får man fejl. Jeg unzip og uploade med filzilla, men kun det i mappen plugin til file://pabdesign.dk/wordpress/wp-content/plugins/bbpress. Derefter kunne jeg install – link file://pabdesign.dk/wordpress. Nu skal jeg bare finde ud af hvordan man sætter det op, vil gerne havde en page til bbpress. Mit tema fra Rocket Theme virker ikke med det nye, og som dig håber jeg på det kommer

  Andrè

  Svar
 5. Thomas Clausen Forfatter

  Mark Skrev:

  Med tiden vil det passe til alle temaer. Som jeg ser det, så minder pluginudgaven af bbPress om en slags indlæg med strukturerede kommentarer. Så der udvikles nok en bbPress skabelon/template til at håndtere den slags. En skabelon, som vil være en del af alle temaer ligesom index.php, archive.php, single.php osv. Umiddelbart tror jeg det virker i alle temaer.

  Faktisk er dette en lidt speciel case. For indtil videre, så er det et plugin til WordPress, men det er også et child theme til Twenty Ten. Så det kræver altså at man har Twenty Ten installeret. Derfor skal alle de forskellige tema udviklere til at lave templates, som kalder de rigtige funktioner, og også revidere deres stylesheets.

  André skrev:

  Nu skal jeg bare finde ud af hvordan man sætter det op, vil gerne havde en page til bbpress. Mit tema fra Rocket Theme virker ikke med det nye, og som dig håber jeg på det kommer

  Netop fordi det er et child-theme, så er det ikke umiddelbart noget der bare fungerer med Rocket Theme. Så indtil videre skal du bruge det som et child theme til Twenty Ten med mindre du kan få manden bag Rocket theme til at lave nogle templates. Ellers må du selv i gang :-). Man skal derfor også aktivere child-themet for at kunne vise forummet.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *