Farvel 2010 og goddag 2011 – WordPress Danmark

WordPress Danmark

WordPress 2011 dot dk

WordPress 2011 dot dk

Først og fremmest skal vi jo lave WordCamp igen. Det var en stor succes i maj måned og jeg hørte fra en del, at det handlede ikke så meget og form og indhold. De fleste synes bare, det var rart, at der blev arrangeret en form for formel seminar eller konference (læs: camp) med fokus på WordPress. Som det er nu, så har Justin Tadlock en flybillet han ikke har brugt (og den skal jo bruges. Ultimo 27/4-2011), så vi arbejder vi med 16 og 17. april. Den 9. 0g 10. er også en mulighed, men der er Kulturhuset ikke ledigt.

Teamblog(s)

Som jeg har nævnt et par gange i forummet, så vil jeg gerne have gang i en teamblog, hvor interesserede kan hjælpe til med både wordpress.dk, vores WordCamp, samt diskutere den danske udgave af WordPress, sproglige udfordringer osv. Det er inspireret af blogs som disse:

http://wppolyglots.wordpress.com/
http://wordcamphowto.wordpress.com/
http://wpdevel.wordpress.com/

Jeg er tovholder/koordinator på den danske del af WordPress, men det er hverken godt for mig eller fællesskabet, at alt skal gå gennem mig, og hvis vi skal løfte nogen ting, så skal det fordeles ud på flere hænder. Der er følgende opgaver lige i øjeblikket:

Oversættelsen

Oversættelsen og den danske udgave af WordPress som sådan er jo rygraden i det hele. Det er en løbende opgave, og er også den, der får mest opmærksomhed. Heldigvis har GlotPress gjort det til en fælles opgave. I teorien. I hvert fald er det et rigtig spændende værktøj at bruge.

wordpress.dk

Webstedet wordpress.dk er til gengæld ikke specielt sjovt at bruge. Helt optimalt burde alle danske plugins og temaer være at finde her. En slags dansk pendant til den officielle samling af plugins og temaer. Sådan er det bestemt ikke, men Georg har tilbudt, at vi kan have alle hans oversatte temaer, så det vil der bliver arbejdet på. Plugins på dansk vil nok aldrig blive samlet her. De ligger spredt lidt for meget rundt. De vigtigste vil dog ende på GlotPress, må man formode.

Så er der hosting-siden, hvor jeg godt kunne tænke mig, at det helt sikkert og altid er en liste med de bedste og mest WordPress-venlige hosts.

Der skal også være en side med kontaktformular. Så må jeg leve med at blive spammet lidt. Det driller lidt nu, fordi jeg ikke kan få Contact Form 7 til at spille med databasen.

Forummet skal integreres bedre ind i Twenty Ten, men det kan sagtens vente til nogen har lavet en peg-og-klik-løsning.

Sidst, men ikke mindst, skal der skrives en ny ‘Om’ tekst. Mest justere den til at passe lidt med, hvad der har foregået i de sidste ca. fem år.

WordCamp 2011

Der er en del praktisk arbejde ved en WordCamp. Brian, Thomas og jeg lavede det meste sidst, men lidt god hjælp under afviklingen. Blandt andet lavede jeg en masse småting, som med fordel kunne gøres af andre. Opdatering af da.wordcamp.org, produktion af navneskilte, videofilmning og den slags.

Mere oversættelse

Det griber om sig med de oversættelser. Der er følgende projekter, der også skal oversættes til dansk:

http://translate.wordpress.com/projects
http://translate.wordpress.org/projects

Men det er jo bare at gå til biddet.

Ofte Stillede Spørgsmål

Nu har jeg været aktiv i forummet siden det startede. Mange spørgsmål går igen, hvorfor jeg vil tage hul på mit gamle smertensbarn: en OSS. Vi har prøvet at lave det som en forumkategori, men det fungerede ikke. Derfor vil jeg prøve at genoplive den, hvor jeg finder frem til de oftest stillede spørgsmål og prøver at skrive et svar til dem, men andre er selvfølgelig velkomne til at træde til.

Det var en kort gennemgang af, hvad jeg håber på at få gjort noget ved i 2011.

4 tanker om "Farvel 2010 og goddag 2011 – WordPress Danmark"

 1. Brian Brandt

  Wordcamp bliver fedt. Indhold er ikke det væsentlige – det er det at mødes med and WP folk.

  Hvad med at lave OSS som en Wiki i stedet? Jeg har eksperimenteret lidt med det som custom post types og noget theme halløj.. Det vil jeg gerne hjælpe med at installere på WordPress.dk hvis det kunne være interessant. Mit forslag ville være at lægge den på wiki.Wordpress.dk

  Svar
 2. Brian Brandt

  Skal vi ikke bare få sat en dato på WordCamp, så vi kan komme i gang med at arrangere det og få markedsført datoen..
  Jeg synes bare vi skal holde på d. 16. / 17. april og så komme ud over stepperne..

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *