Praktisk information

Her samler vi nogle af alle de praktiske informationer, som gør det lettere at komme smertefrit igennem dagen.

Hvor og hvornår?

Det foregår på:
Vesterbros Kulturhus
Lyrskovgade 4, 3. sal.
1758 København V

Den 12. og 13. november 2011

Programmet er…

Under udarbejdelse, men hvis du ønsker at deltage med indlæg, så skriv endelig til Mark, Brian eller Thomas (kontaktinfo i bunden). Vi har oprettet en offentlig Google Kalender, som vi opdaterer løbende. Men lige nu er den tom 🙂
XML
iCal
HTML

Oplægsholdere og emner

Vi vil gerne høre hvad du har at sige om WordPress, så kom og deltag. Og hvis du har mod på at holde et oplæg, så giv os besked. Vi har brainstormet lidt over hvad vi synes kunne være interessant, men kom gerne med andre gode bud.

 • Post formats
 • Frameworks childthemes mm
 • Plugins
 • Analytics
 • SEO
 • Custom posttypes
 • Andre CMS’er (Drupal, Joomla, Typo3, Plone og andet godt)
 • VaultPress
 • Multi User installation
 • VideoPress
 • bbPress og dets vej til plugin
 • Branding af backend mm.
 • Modeblogging og hvor sygeligt mange sidevisninger de genererer
 • Hvordan strukturerer man en god artikel?
 • Hvad kræver det at få en blog til at lykkedes?
 • Hosting
 • Responsive design

Overnatning

Vi prøver at få et tilbud i land, til jer som kommer langvejs fra, mere info følger snart.

Hjælpende hænder

Vi har selvfølgeligt brug for folk til at hjælpe med bordopsætning, navneskilte, kaffebrygning, optage oplæg og en masse andet. Så skriv til os hvis du er frisk på at hjælpe.

I kan fange os her:

Mark: mark@wordpress.dk
Brian: info snabelA brianbrandt.dk
Thomas: thomas@wordpress.dk

6 tanker om "Praktisk information"

 1. Sophie Hovdekorp

  Jeg ville rigtig gerne høre mere om at forbedre svartider i wordpress.
  Bruger en del videoer i mine kurser og kan se at det meget hurtigt bliver et issue.

  Så nogle input til, hvordan man kan gøre et wp-site superhurtig

  Svar
  1. Oliver Nielsen @ WebMatros

   Hej Sophie

   Helt klart en god ide til et spændende foredrag. Og der er selvfølgelig masser man kan gøre for at speede site website op.

   Dog kunne ikke dy mig for lige at kigge lidt på dit site, og det er ganske rigtigt meget langsomt. Den umiddelbare årsag er dit valg af hosting. Hold dig langt langt væk fra løsninger som Gigahost (!) og One.com og i123 og UnoEuro og hvad de ellers hedder. De oversælger deres hosting helt vildt, hvilket svarer til at du som kunde er en burhøne på deres server. Kummerlige forhold, ingen plads at arbejde på (RAM og CPU) etc.

   Start med god hosting;-)

   Dernæst – et god tema, uden alt for mange http-requests. Det kan du se nærmere på vha http://tools.pingdom.com – et super værktøj.

   Dernæst, installer W3 Total Cache plugin’et og forbered dig på masser af tid brugt på finjusteringer og læring af nye kompetencer. Caching er meget teknisk;-)

   Men… en bedre host, så er du 80% af vejen til et hurtigere WordPress website;-)

   Svar
  2. Oliver Nielsen @ WebMatros

   Og så vil jeg anbefale at du hoster dine videoer via enten:

   1.
   Vimeo. De er rigtig gode til at hoste video, det er nemt og du slipper for at bøvle med codecs og issues med afspilning på forskellige platforme.

   eller…

   2.
   Hoste dine egne videoer via et CDN. Det kan gøres vha ovennævnte Total Cache plugin + en service som MaxCDN eller Amazon Cloudfront.

   Så kommer der skub i sagerne;-)

   Svar
 2. Roald Højmark

  Hey, tænkte at med alt den fokus på mobile web, re; Eric Schmidt (Google) talte på Mobile World Congress link; http://www.mobileworldcongress.com/ om mobilen overtager antallet af google search 1 ud af 3 søgninger er mobil og lokal søgning, delingen og antallet af mobil bruger fra Twitter er steget med 186% det sidste år, 200 mill af de mere end 500 mill bruger på Facebook er på mobilen som primær, men alt den link deling er links til sites der ikke kan vises på mobil, hovedparten af dem jeg følger på Twitter har sites sat op i WP og er ikke sat op til visning på mobil, eller mobil detektion via script der vidersender til mobil sites.

  Google har udtalt de farvorisere mobil søgning, alle deres apps er mobil baseret først og derefter desktop, google maps er benyttet af 67% mobilt
  Søgning i google places, hotpot viser virksomheds info (hvis man er oprettet) og i firma info, er der link til en site der i de fleste tilfælde ikk understøtter mobil.
  (tal og udtalelser er fra Google)

  QR og NFC vinder måske også indpas i norden inden alt for længe, og der kunne det være cool at de rigtig mange WP bruger ikke tror de skal til at sætte nye sites op til mobilt brug, men tilpasse det de har, evt et subdomæne m.ditnavn.dk hvor blog indlæg og video er med hensyn til den lille skærm og 3g forbindelse.

  25,8% af mobil bruger i EU bruger deres browser i mobilen
  14,7% gå på nettet og tjekker sociale sites og blogs
  25,8% af dem der browser ser video
  Så vigtigt er video hosting i WP er tilpasset mobil og at man sendes på en site hvor der ikke ligger video på 10 min i HD og flash (hvis man vil nå iPhone brugerne)

  Tænkte det kunne være spændende at ha fokus på WP´s mange muligheder for at være mobil venlig.

  Jeg fandt et plugin til mobile detection fra dotmobi men seneste opdatering var til version 2.6 af WP og det er da vist et par dagen siden, har leget med WP touch der i pro version også køre fint på min iPad og iPhone, men ikke på en Nokia, som alligevel udgør over 60% af håndsæts i DK

  se evt video her med Google´s mobil fokus; http://www.youtube.com/watch?v=S80hf4kp25c

  V/Roald
  Mobil idioten

  Svar
 3. Linda Kristiansen

  Jeg ved at flere og flere offentlige institutioner og handicapforeninger begynder at bruge WordPress, fordi det er nemt at gøre tilgængeligt (WCAG) – det kunne være super interessant at høre mere herom. Også hvordan man laver temaer og plugins som er tilgængelige.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *