WordCamp 2011 planlægning

Denne side er forældet, og er nu lukket for nye kommentarer.

Gå videre til http://2011.denmark.wordcamp.org/

 

—–

Vi har fået datoen på plads nu: 12. og 13. november.

WordCamp Denmark 2011

Vi har fået et nyt – officielt – websted: http://2011.denmark.wordcamp.org/

Så nu mangler vi bare noget indhold. Nogle emner vil altid være aktuelle, interessante og kunne vinkles på nye måder. Det kunne være:

 • Temaer, child themes, functions
 • SEO
 • Fotoblogs
 • Video – fra optagelse til websted (Oliver har noget i tankerne)
 • WordPress som cms
 • Multisite – som communityløsning eller til at have flere websteder under en hat
 • Plugins
 • Tjek penge på at blogge
 • Webshop

Men det kan de fleste af os jo tale om for det meste og hele tiden, så foreslå endelig noget andet. Eller en bestemt person, vi kunne invitere.

Jeg har en føler ude hos Automattic, som vil se om en person derfra kunne komme forbi. Der er flere bosiddende i Europa. Og så har vi en Automattician København, nemlig Joen Asmussen, som har to forslag til oplæg han kunne holde:

 • Om at arbejde distribueret for Automattic (P2 tema’et, IRC, Skype)
 • Usability og design: hvordan jeg redesignede WordPress.com’s statistik

Spændende emner er det i hvert fald.

Formen

Jeg synes, det er noget sværere at løfte en WordCamp anden gang. Måske fordi entusiasmen og nyhedens interesse var større første gang. Men vi skal bruge nogle oplægsholdere uanset hvad, så kom med forslag, så skal jeg gerne kontakte vedkommende.
Alt efter antallet af oplægsholdere indretter vi det efter det. Det kan f.eks. være, at vi kun bruger én dag. Vi har i hvert fald besluttet kun at køre ét spor og bruge det andet lokale til workshop. Det skyldes også, at en af kritikpunkterne ved evalueringen var at de fleste gerne ville se det hele, og derfor var ærgerlige over at oplæggende kørte sideløbende.

En anden udfordring er, at vi selvfølgelig gerne vil prøve komme på noget nyt. Det er ikke livsvigtigt, men der er alligevel grænser for hvor meget nyt, der kan siges om f.eks. “WordPress som cms”. Vil jeg tro. Og det er fører mig til min overordnede pointe. Det er fællesskabet – det vil sige jer glade WordPress-brugere derude – der bestemmer, så vær ikke bange for at byde ind med forslag, idéer, oplægsholdere, hjælp osv.

11 tanker om "WordCamp 2011 planlægning"

 1. Kåre Mulvad

  I fællesskabets navn, kunne en oplægs række måske bestå af 5 minutters slots, hvor vi kunne få en kort præsentation af nogle af de nyeste sites der er lavet i Danmark på WP platformen.

  Jeg forestiller mig at man åbent kan melde sig på et sådan slot for så at fremvise og fortælle om et par af sine seneste cases, og hvordan man har løst dem.

  Det kunne jeg da ihvertilfælde godt tænke mig både at gøre, men bestemt også at hører, da det ofte er lidt svært at følge med i hvilke sites der bliver lavet i DK..

 2. Mikkel Breum

  Hej Mark,

  Allerførst, tak fordi du tager initiativ til WordCamp DK.
  Jeg vil meget gerne deltage, og jeg kunne godt tænke mig, hvis vi kunne finde nogle talere omkring det ‘at drive virksomhed i WordPress økosystemet’.

  Jeg har selv arbejdet som selvstændig web-udvikler igennem de sidste 11 år, og har de sidste 3 år udelukkende fokuseret på WordPress. Jeg er bosat i Berlin, hvorfra jeg har arbejdet de sidste 6 år.

  En af de store udfordringer har været, at finde ud af, hvordan man egentlig driver en virksomhed, hvordan man finder kunder, skaber netværk, indgår samarbejder og alliancer, etc..,

  Det kunne være fantastisk at høre fra andre, hvilke erfaringer de har gjort sig, hvilke successer og fiaskoer de har oplevet, og hvad de har lært undervejs.

  Gennem de seneste år, har jeg arbejdet på at udvikle et Theme Framework som jeg fra starten af havde meget store ambitioner med. Processen endte ikke som jeg havde drømt om, og jeg har nu valgt at betragte det som en lærerig process, specielt med hensyn til de erfaringer jeg gjorde mig omkring vigtigheden af at have en præcis forretningsstrategi ved opstarten af et sådant projekt.

  Themet er pt. ikke udgivet, men en del dokumentationsmateriale ligger på nettet, se fx. http://help.wpkitchen.com/kb/wpkit-documentation/modules-module-placement

  Jeg kunne godt forestille mig at holde et oplæg om mine erfaringer hvis der er interesse.

 3. Jesper Jarlskov

  Godt initiativ. Det lyder som et rigtigt spændende arrangement!

  Det kunne være sjovt at få en lidt alternativ tilgang til WordPress, såsom Joens indlæg om arbejdet PÅ Wordress (i modsætning til MED WordPress). Mikkels idé med at lave af WordPress platformen synes jeg også er interessant.

  Desuden kunne det jo til sådan et arrangement altid være interessant hvis nogen snakkede om hvor WordPress er på vej hen, både på kort og langt sigt.

  Jesper Jarlskov

 4. Lucas Dechow

  Fedt hvor kan man købe billet 😛 i wanna go 🙂

  Et godt emne man kunne tage op er responsive web design og hvordan man tilfører dette til sin blog og hvorfor man skulle gøre dette.
  Næst op kunne være noget omkring content marketing og hvordan man bruger sin blog til dette.

  Måske kunnne man også fortælle lidt om hvordan man skaber troværdighed med sin blog etc.

  Glæder mig til at kunne deltage, og vil da med glæde se hvordan en rigtig wordcamp holdes ^_^

  Lucas Dechow

Der er lukket for kommentarer.