WordPress 3.2 er klar

George Gershwin

Version 3.2 er opkaldt efter komponisten og pianisten George Gershwin.

Matt Mullenweg og holdet bag WordPress synes version 3.2 – Gershwin skulle udkomme den 4. juli, da den amerikanske uafhængighedsdag og WordPress jo handler om frihed. Frihed til at vi alle kan bruge WordPress, kvit og frit, til udgive vores tanker, idéer og budskaber. Version 3.2 er den 15. større udgivelse af WordPress og den er navngivet efter komponisten og pianisten George Gershwin.

Hurtigere og smidigere
Fokus i denne udgivelse har været at gøre tingene mere lette og strømlinede. Tydeligst er det i kontrolpanelet, som har fået en lille opstramning i typografien, og de forskellige elementer i menuen er klemt lidt mere sammen. Når du skriver indlæg, så er de fleste bokse som udgangspunkt fjernet, men du kan selvfølgelig tilføje dem, hvis du har lyst. Derudover er der introduceret en toplækker zen-agtig editor, hvor alle forstyrrende elementer automatisk toner væk, når du skriver.

Twenty Eleven
Som lovet, så er der nu et nyt standardtema, der selvfølgelig hedder Twenty Eleven, da den slags jo skal udskiftes hvert år. Det ser fornuftigt ud og fordelen ved standardtemaet er, at det udnytter WordPress’ muligheder så meget som muligt. Header-funktionen giver nu muligheden for beskæring af uploadede billeder og billederne kan skifte vilkårligt.

Anerkendelse
Som noget nyt er der kommet en side i kontrolpanelet, der præsenterer de, der har stået bag det hele. Du finder linket “Anerkendelse” i sidefoden i kontrolpanelet. Der er selvfølgelig anerkendelse til hovedudviklerne, men også til oversætterne (yeah!) og det er lavet dynamisk, så den side vil udvikle sig sammen med resten af WordPress. Den vil blive finpudset yderligere i version 3.3, men allerede nu fungerer den fint med gravatars og links til wordpress.org-profilerne. Jeg vil dog spørge til om ikke alle bidragsydere til oversættelserne nævnes. Det ser ud til, at det kun er validatorer, der er nævnt.

Alle release-noterne om version 3.2 findes her:

http://wordpress.org/news/2011/07/gershwin/

Der er ikke så meget mere at tilføje andet end husk at tage backup af filer og database. Derudover er det også en god idé, at deaktivere alle plugins inden opdatering, og derefter aktivere dem et ad gangen.

Version 3.2 dukker op i dit kontrolpanel eller kan hentes her:

http://da.wordpress.org/wordpress-3.2-da_DK.zip

Og så er jeg af de flinke gutter hos WP Polyglots blevet gjort opmærksom på dette link:

http://da.wordpress.org/latest-da_DK.zip

Som altid peger på seneste danske udgave af WordPress. Ganske fikst og værd at bogmærke, og jeg har da også lagt linket under Download her på siden.

8 tanker om "WordPress 3.2 er klar"

 1. Jens Holm

  Åhh ja.. opdateret.. en sand fornøjelse 🙂 Noget mere tjep, hvad vi hos især Gigahost vil sætte pris på. 2011 er også mere kvikt, og ret anvendeligt, og så kan jeg endelig smide mit sticky plugin ud 😉 Tak WordPress og oversættere

  Svar
 2. Kasper

  Efter opdateringen er der hos mig kommet et utroligt forstyrrende “gab” i venstre side. Der er bare tom plads, det hele er presset mere sammen og det hele virker højrejusteret. Jeg har valgt at have min menu i toppen, hvorfor den tomme plads højst sandsynligt er dér, hvor den originale menu burde være. Det ser i hvert fald fint ud, hvis jeg deaktiverer mit plugin. Det har aldrig været et problem før. Er den originale menu pludseligt blevet permanent, og skaber altså problemer, hvis man anvender et menu-plugin der ændrer på opsætningen af menuen? Øv, det er i hvert fald irriterende…

  Svar
 3. Kasper

  Jeg skylder måske lige at nævne, at det selvfølgelig også kan være det “gamle” plugin, der ikke spiller med den nye version, hvor det forhåbentlig ville være værd at vente på en opdatering af plugin’et. Jeg har ikke så meget forstand på samspillet mellem WordPress-version og plugins, men det giver i det mindste lidt mening i mit hovede ;o)

  Svar
 4. Kasper

  Det var sørme sidstnævnte problem. En opdatering af plugin’et løste problemet. Beklager ulejligheden :o)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *