Ændringer på da.wordpress.org

da.wordpress.org

I WordPress-fællesskabet har der i det sidste lange stykke tid været arbejdet på en større og og større sammensmeltning af tingene.

Det startede vel egentlig med version 2.7, hvor plugins blev centraliseret og dermed kunne autoopdateres. I samme omgang kunne WordPress kernen også opdateres, og det krævede, at der var styr på alle de lokaliserede versioner af WordPress. Det vil sige WordPress på forskellige sprog. For den danske udgave WordPress betød det, at vi fik vores eget hjørne hos wordpress.org. Vi bruger ikke den side til særligt meget, da mulighederne for personligt præg og tilretninger er ret begrænsede. Det er dog her, at pakken til den danske zip-fil bliver bygget og herfra autoopdateringen henter de danske filer.

GlotPress

Sidste år kom så GlotPress til. GlotPress er en værktøj til at oversætte de tekststrenge, der er i WordPress, og da det ligger online, så kan alle være med til at byde ind på oversættelsen. Det kræver bare en profil hos wordpress.org. Det er dog ikke alle, der kan godkende (validere) forslagene til oversættelse. I øjeblikket er det undertegnede, Georg og René. Se længere nede.

For at blive validator skulle man spørge hos wppolyglots, så de kunne give din wordpress.org-profil rettighederne til det. Men det er ikke længere nødvendigt. Andrew Nacin har tryllet lidt. Nu er vi herre i eget hus. Det vil sige, at ovennævnte validatorer nu kan gøre andre til validatorer. Og de er validatorer for alle projekterne. De danske vel at mærke.

En validator bliver en redaktør

For at gøre det lidt mere forvirrende hedder en ‘Validator’ nu en ‘Redaktør’ og en ‘Validator’ svarer til en ‘Abonnent’. Listen over oversættelsesteamet findes nederst. Porteret af førnævnte Andrew. Jeg tror kun, at Redaktørerne og Validatorerne har haft noget med GlotPress at gøre. Hvordan andre er havnet på listen har jeg ingen idé om, men skriv en kommentar, hvis du har et bud.

Jeg rydder op i listen en af dagene. Hvis du har brug for at blive validator, så send en mail.

Brugernavn Navn Rolle
agmadsen Anna Grethe Madsen Abonnent
allanbay1 Abonnent
Aske Abonnent
culturemark Mark Thomas Gazel Redaktør
dceg Abonnent
GeorgWP Redaktør
hammerfar Validator
Jacoob Mathias jacoob MATHIAS Abonnent
jonathanbennedsen76 Abonnent
Lykkes blog Lykkes blog Abonnent
moses hansen Abonnent
nakskovbowlingklub Abonnent
ninasuhr Abonnent
rytter7 Per Rytter Abonnent
Shevy Rene Clausen Nielsen Redaktør
thewildpony Abonnent
universet Abonnent
weblysdal Andreas Lysdal Andersen Validator

En tanke om "Ændringer på da.wordpress.org"

  1. Jens Holm

    Lækkert.. Burde også gøre en mere aktiv indsats på f.eks Multisite.. Må være aftenens task 🙂

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *