Domæneskift fra wordpress.dk til wp-danmark.dk

Det var ikke en let beslutning. Det var – for at sige det mildt – med blødende hjerte, at jeg skiftede domænet. Jeg er ret glad for domænet wordpress.dk.

Baggrunden for skiftet gør dog, at det er lidt lettere at leve med. Det hele startede med Matts indlæg fra efteråret om, at varemærket WordPress nu bliver varetaget af en stiftelse – the WordPress Foundation. Bevæggrunden var at tage noget af det mest værdifulde, nemlig WordPress-navnet, og gøre det uafhængigt af økonomiske interesser. Den slags ofre må man tage hatten af for. Matt lever, om nogen, af brand’et WordPress og kunne leve resten livet af det, hvis han ville. Det er dog, og har aldrig været, idéen med WordPress. Derfor er navnet nu uafhængigt. Og som der står under Trademark Policy, så må wordpress ikke indgå i domænenavne.

If your project meets these criteria, you will be permitted to use the WordPress name and logo to promote your project in any way you see fit with one exception: Please do not use WordPress as part of a domain name. Examples of projects in this category are officially recognized WordCamps or international WordPress communities that are dedicated to the translation and distribution of WordPress in their respective countries.

Heller på et websted som dette og konsekvensen for wordpress.dk er derfor, at vi har opgivet at bruge vores wordpress.dk og ændret det til wp-danmark.dk.

Grunden til, at det ikke er sket før nu, er den, at jeg ville vente til jeg blev spurgt pænt, og jeg i øvrigt synes, vi lever op til hele ånden i WordPress-fællesskabet: At vi kører det frivilligt med hjælp til selvhjælp, bruger en forfærdelig masse tid på at holde den danske version vedlige, hjælper de danske brugere osv. Jeg har derfor ikke ligefrem viftet med armene og råbt “wordpress.dk, hvad gør vi?” Men heller ikke ligefrem holdt det hemmeligt.

Til gengæld ville jeg gerne gøre vores WordCamp officiel, og så blev det bragt på bane, da jeg foreslog, at den officielle WordCamp Denmark side blev wordpress.dk/wordcamp. Den går ikke, da navnet WordCamp til tider bliver misbrugt til camps, der intet har med WordPress at gøre. Så en officiel WordCamp skal ligge på *.wordcamp.org – og i øvrigt måtte vi så slet ikke bruge wordpress.dk. Så klappede fælden kan man sige. Jeg blev dog foreslået (af Oliver) at lave en Chris Pearson, eller at insistere på en personlig bøn fra Matt Mullenweg. Det gjorde jeg dog ikke.

Jeg har i stedet chattet med José Fontainhas, som gør et stort arbejde på wppolyglots med at hjælpe undertegnede og andre med, at vi har de rette tilladelser til at rode med oversættelserne. Domænet wp-danmark.dk er faktisk inspireret af wp-portugal.com, som adressen på Portugals officielle WordPress-websted, som José også vedligeholder.

Jeg har selvfølgelig også spurgt til om de andre lande (f.eks. Tyskland, Frankrig og Island) også vil blive bedt om at afstå fra ‘wordpress’ i deres topdomæne og meldingen er, at det skal de. Vi får se.

Tak til Anders Saugstrup for hjælp med tekniske ved skiftet.

19 tanker om "Domæneskift fra wordpress.dk til wp-danmark.dk"

 1. Anders Saugstrup

  Ingen årsag, Mark.

  wpdanmark.dk bør registreres også og blot have præcis samme .htaccess fil indhold som vi lavede til wordpress.dk.

  Så kan man taste det som man vil og alligevel komme frem til indholdet.

  Svar
 2. John

  Ja så er spørgsmålet om jeg som alm dødelig skal eller behøver at skifte domænenavn fordi der er copyright på navnet, og wordpress ikke må være en del af ens domænenavn.

  Svar
 3. Morten Knudsen

  john, du må ikke benytte et domæne navn hvor ordet wordpress indgår. Det fremgår meget tydeligt. På den anden side kan du jo afvente en henvendelse (der formentligt ikke kommer) på at du skal stoppe.

  Fra Joomla verdenen ved jeg, at der AKTIVT arbejdes på at stoppe folk med domænenavne indeholdende joomla, da det er beskyttet mærke på samme måde som WordPress navnet er blevet det.

  Svar
  1. John

   Morten som jeg har forstået det er det en smule uklart.

   Man må bruge det non kommersielt.

   Jeg kunne jo være flink og købe andet og slette nuværende, men er 100 sikker på at hvis jeg opsiger det er der andre der snupper det 10 min efter desværre, og så er vi lige vidt.

   Svar
   1. Morten Knudsen

    du skal jo i det tilfælde heller ikke afgive domænet, men blot lave det til et parked domain f.eks. (hvor du henviser til det nye) eller laver noget i den stil som mark og anders har gjort med wordpress.dk domænet som peger over mod wp-danmark.dk nu om dage.

    Svar
  2. Morten Knudsen

   jeg tror at alle 3 kriterier skal være opfyldt – og du har på din hjemmeside skrevet “velkommen til min legeside”, hvilket ikke umiddelbart harmonerer med en side hvis hovedformål er at promovere WordPress softwaren f.eks.

   John, jeg er ikke ekspert på området, jeg tror at vi læser samme tekst og diskuterer ud fra det alene, uden specifik “ekspert” viden. 🙂

   Svar
   1. Morten Knudsen

    jeg trækker lige det ovenstående i mig igen. Du må *ikke* benytte wordpress navnet i dit domænenavn. punktum. Kritierier er for at benytte wordpress navnet på selve siden + log osv. stadig ikke domænenavnet..

    Svar
    1. John

     Ja nu har jeg for sjov skrevet til dem og spurgt om konsekvenserne 😉 og bedt om lov til at bruge navnet.
     Der er ingen problemer i at betale 100,- kr for andet navn og lave noget redirect.

     Skal nok smide deres svar herind

     Svar
  1. Mark Thomas Gazel Forfatter

   Ups. Jeg troede du talte om Download-siden. Hosting-siden har været afpubliceret, fodi jeg ville undersøge noget. Den er online igen, men lige så utidssvarende som altid. Den vil der også blive arbejdet på. Meget snart.

   Svar
 4. Jens Holm

  Dejligt. Overvejer et skift væk fra gigahost, noget med performance. og for mange sider, der kører lige i underkanten rent performance mæssigt, så siden er meget velkommen

  Svar
 5. Oliver Nielsen

  Hej Mark

  Jeg vil lige korrigere: Jeg foreslog ikke at man skulle lave en Chris Pearson (underforstået sige “well, then sue us then”) det mener jeg var en forkert strategi fra Chris Pearsons side i ravagen omkring Thesis’ manglende GPL-status. Man er nødt til at spille efter reglerne i det community man er en del af.

  Det jeg sagde var, tongue-in-cheek, at du kunne true dem (Automattic) med at pudse Chris Pearson på dem (det tror jeg ikke de orker igen;-) eller i det mindste kræve at få Matt Mullenweg “on-the-phone” så man i det mindste har haft den udsøgte fornøjelse at forhandle med “The Man” mr. WordPress himself.

  =)
  Oliver

  Svar
 6. Pingback: Hjemmeside med WordPress? Introduktion til WordPress som CMS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *